NOVICE

EVROPSKI KADETSKI JUDO KAMP Koper 2019

Na dvodnevnem judo kampu v Kopru sodeluje cca 250 najboljših evropskih judoistov, ki v medsebojnih borbah pridobivajo nove, zelo pomembne izkušnje. Tudi naši domači tekmovalci imajo na kampu izjemno priložnost pridobivanja dragocenih izkušenj v borbah z vrhunskimi evropskimi tekmovalci. Poleg mednarodnega poletnega judo kampa v Izoli, predstavlja Evropski judo kamp Koper drugo priložnost, organizirano na Obali, kjer se slovenski judoisti srečujejo z najboljšimi judoisti in trenerji iz Evrope in celo sveta. Tudi zaradi prizadevnega treniranja na takih mednarodnih judo kampih, sta se iz koprskega Judo kluba 15. maj Marezige v preteklih letih že oblikovala dva vrhunskega športnika iz našega okolja, Andreja Leški, ki je visoko rangirana v članski konkurenci, kjer bi bila po trenutnem rangu celo nosilka skupine na Olimpijskih igrah. Tudi Luka Perkovič, ki nastopa za slovensko reprezentanco v mladinski konkurenci in po dosežkih obeta v mednarodni konkurenci, je drugi naš uspešen član. Oba sedaj nastopata za druge klube in sicer Andreja v Ljubljani, Luka pa v Ptuju, saj tu tudi tudi študirata. Prav po uspehu Marka Rožaca se sedaj obeta zagon nove generacije na Obali, ki bi lahko dosegla ali celo presegla dobre rezultate njihovih predhodnikov.

20191028_102655

JK Izola ima novo vodstvo

Na skupščini smo izbrali novega predsednika in podpredsednika Judo kluba Izola

Predsednik: Igor Albreht
Podpredsednik: Dorjan Rožac

JK Izola ima tudi nov uradni naslov in sicer v Ulici Bogomira Magajne 12.

Z novim vodstvom se v Izoli že od jeseni obetajo novosti pri aktivnostih. Najprej se začne s treningi Judo Kat in Judo rekreacijo za starejše.

Pokal Apolon 2019

Nicol Šavle je bila tretja na turnirju Apolon 2019.

Aplon 2019 _03

EJU Kadetski Pokal Follonica 2019

Na kadetskem turnirju sta nastopala Mark Rožac in debitant Sergej Marčeta, ki pa sta ostala brez uvrstitev. Popravni izpit bosta imela v Zagrebu v naslednjem mesecu.

Follonica 2019 _01

Športnik leta v Izoli 2018

Za lepe dosežke v letu 2018 so bili štirje nagrajenci iz Judo kluba Izola in sicer: Alex Sovdat De Faveri, Marko Rožac, Jan Nabernik in Lara Deržek.

Izola sportnik  2019 _01